Почнаа градежните активности на улицата во „Горна Маала“ – Марвинци, инвестиција над 2 милиони денари

Валандово / 10:33

Почнаа градежните активности за асфалтирање на улицата во „Горна Маала“ во населеното место Марвинци – соопшти градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов.

Станува збор за улица која ги поврзува „Горна Маала“ и магистралниот пат Р – 1401, во должина од 570 метри. На неа ќе бидат поставени 2.042 квадратни метри асфалтна маса.

Градежните активности ги изведува Друштвото за трговија, земјоделство, производство и услуги БОНИ ИНТЕРГРАДБА ДОО увоз-извоз Штип а вкупната вредност на реализацијата на овој проект изнесува 2.243.788,00 денари.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password