Ѓоко Камчев ќе седне на пратеничкото место на Груевски

Ѓоко Камчев од Валандово е пратеникот кој во Собранието ќе го заземе пратеничкото место на поранешниот премиер Никола Груевски. Како поранешен пратеник од претходниот состав ќе го наследи Груевски како следен на изборната листа во гласачкиот реон 4.

На денешната седница треба да се констатира оставката на Груевски и одземањето на неговиот мандат, поради негово неоправдано отсуство повеќе од 6 месеци.

Камчев беше пратеник од 2014-та до 2016-та година. Тој е роден на 04.10.1975-та година и е дипломиран политиколог.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password