Во Валандово ќе се одржат традиционалните „Петровденски средби“

На 11.07.2019-та година (четврток) со почеток од 20:30 часот на градскиот плоштад во Валандово, ќе се одржат традиционалните „Петровденски средби 2019-та“.

На средбите, освен ансамблот Распеани Валандовчани, ќе настапат и Распеани Гевгеличани, Распеани Радовишани, Распеани Велешани и Распеани Струмичани.

Настанот ќе биде проследен во духот на македонските староградски песни и по повод празникот Петровден.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password