Инсталирана компјутерската опрема во општинските училишта која граѓаните ја изгласаа како приоритетна

Валандово / 14:00

Во ООУ „Страшо Пинџур” Јосифово, ООУ „Јосип Броз Тито” Валандово и СОУ „Гоце Делчев” Валандово, деновиве се инсталира нова компјутерска опрема со која целосно ќе се опремат новите училници по информатичка технологија.

Опремувањето на новите училници е проект за чија реализација се одлучи на граѓански форуми организирани во општина Валандово, во претходниот период.

Форумите беа дел од проектот „Зајакнување на општинските совети” и истите послужија како демократска алатка за реализирања на мислењата и предлозите на граѓаните.

Со гласање, учесниците на форумот, за проект кој ќе се имплементира го избраа „ИКТ лабораторија со соодветна хардверска и софтверска опрема и училишен медиум” кој ги опфаќаше трите општински училишта.

За реализација на овој проект, беше предвиден фонд од 50.000 швајцарски франци, обезбедени од Швајцарската агенција за развој и соработка, а имплементирани од УНДП.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password