ООУ „Страшо Пинџур“-Јосифово и ОУ „Вук Караџиќ“-Степојевац потпишаа Меморандум за соработка

Валандово / 06:21

Делегација од Градската Општина Лазаревац, предводена од заменик претседателот на општината – Милоје Живановиќ и директорката на ОУ „Вук Караџиќ“ – Степојевац се во посета на ООУ „Страшо Пинџур“ – Јосифово.

Во рамки на посетата двајцата директори потпишаа Меморандум за соработка, согласно кој двете училишта се обврзуваат на заедничка соработка и размена на искуства во воспитно образовниот процес, како и размена на ученици во текот на учебната година.

Посетата и потпишувањето на меморандумот, се одвива во рамки на претходно потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу Општина Валандово и ГО Лазаревац од страна на претседателот на ГО Лазаревац – Бојан Сингелиќ и градоначалникот на Општина Валандово – Перо Костадинов.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password