Ловно друштво „Орел“ – Валандово со известување за ловците за претстојниот лов на дива свиња

Валандово / 11:46

Ловно друштво „Орел“ – Валандово известува дека, според решението добиено од Министерството за земјоделие, шумарство и водостопанство, за санитарен одстрел на дива свиња, ловот ќе го изврши на 01.09.2019 година (недела).

За таа цел, се известуват ловците кои сакаат да учествуват во ловот и кои ја имаат измирено членарината за 2019-та година, да се пријават во канцеларијата на друштвото, како би биле заведени и пријавени во Шумското за добивање дозвола за движење во шума.

Во канцеларијата на душтвото ловците можат да се обратат и за подетални информации за извршување на ловот.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password