Започна постапката за трајно решавање на проблемот со водоснабдувањето во Брајковци

Валандово / 11:14

Деновиве, како последица од екстремно намалена издашност на вода од водозафатот, како и зголемената потрошувачка на вода, населеното место Брајковци се соочува со недостаток на вода за пиење и чести рестрикции во водоснабдувањето.

ЈП „Комунален сервис“ – Валандово и општина Валандово започнаа постапка за трајно решавање на проблемот со водоснабдување на Брајковци со нов артерски бунар (бушотина), преку кој ќе се обезбедат доволни и сигурни количества на вода за населеното место, во текот на целата година.

Од „Комунален сервис“ апелираат, во наредните денови рационално да се користи водата.


⚠ Преземањето авторски текстови и фотографии е дозволено единствено доколку се почитуваат принципите за фер користење на содржина или со претходна дозвола од медиумот.

Valandovo.mk е дел од 034 Медија Груп. Покрај Valandovo.mk групацијата е издавач и на онлајн медиумите Vesti.sr, 24Gevgelija.mk, Bogdanci.mk, 24Dojran.mk и Radovis.mk.

Коментари

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password