Вести

Одложено авио-прскањето против комарци за следната недела

Центарот за развој на Југоисточниот плански регион денес излезе со известување до граѓаните на Југоисточниот плански регион дека поради временските услови и обилните врнежи првото прскање против комарци се одлага….

Прочитај повеќе

Од синоним за свиларство, во Валандово денес никој не одгледува свилени буби

Во Македонија, првите децении на дваесеттиот век, особено во валандовскиот и гевгелискиот крај, биле облежани со интензивно производство на свила. Во овие региони речиси немало семејство кое не го произведувало…

Прочитај повеќе

Со експертска помош од Словенија до поголема искористенот на ЕУ фондовите

Амбасадорот на Словенија во Македонија, Милан Јазбец, понуди словенски експертски проектен тим како помош за општина Валандово и други две општини од регионот, со цел поголемо и поефикасно искористување на…

Прочитај повеќе

Во недела ќе се спроведе авио-третирање против комарци

На 17-ти јуни, недела, во раните утрински часови, во периодот од 4.30 до 9.30 часот, на територијата на општина Валандово, ќе биде извршено авио-третирање против комарци. Доколку временските услови не…

Прочитај повеќе

Валандовската Противпожарна единица доби нови возила

Дирекцијата за заштита и спасување на Република Македонија продолжува со активностите поврзани со зајакнување на капацитетите за одговор од катастрофи на Единиците на локалната самоуправа. Во таа насока, денес, на…

Прочитај повеќе

Ќе добие ли Валандово гасовод до 2020-та?

Во 2016-та година Македонски енергетски ресурси МЕР и грчкиот систем оператор за пренос на гас ДЕСФА, во Скопје го потпишаа Меморандумот за разбирање за изградба на интерконективниот вод за пренос на природен…

Прочитај повеќе

Казандол ќе добие ново училиште

Денес, градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов и програмскиот координатор на „Тика” во Р. Македонија, Ајтекин Ајден, потпишаа договор за соработка со кој од двете договорни страни е превземена обврска…

Прочитај повеќе

По нехуманата реакција на жителите од Тимјаник, градоначалникот Перо Костадинов на Фејсбук порача: Општина Валандово е подготвена да отстапи простор за дневни центри за лицата со попреченост

Општина Валандово е подготвена да отстапи простор и и да создава услови за хумани дневни центри за лицата со попреченост, информираше градоначалникот Перо Костадинов на својот Фејсбук профил. „Сите сме…

Прочитај повеќе

Костадин Павлов: Следува драстична промена на времето

Утре, од раните утрински часови доаѓаат промени на времето проследена со дожд и грмежи во западниот дел од Македонија каде врнежите се очекуваат да бидат и до 15 литри на…

Прочитај повеќе

И Општина Валандово ќе учествува во изградба на двете регионални прифатилишта за кучиња – скитници

Во обид да се реши проблемот со сѐ поголемиот број на кучиња – скитници во градот, Општина Валандово, во соработка со Општините од Југоисточниот плански регион, заеднички ќе учествуваат во изградба…

Прочитај повеќе

Страна 64 of 77

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password