На предлог на советникот Димче Балески, Советот беше запознаен со планираните активности на иницијативата „Спас за Валандово“

Советникот Димче Балески го запозна Советот на Општина Валандово за планираните активности на иницијативата „Спас за…

Се „кршеа копјата“ по предлог-одлуката за изградба на повеќенаменско игралиште во Калково

На Дневен ред на шестата Седница на Советот на Општина Валандово беше и точката за Општинскиот…

Фудбалскиот клуб „Победа“ од Валандово доби 200.000 денари од Општина Валандово

На шестата седница на Советот на Општина Валандово, беше изгласана Предлог-одлуката за доделување на средства на…

Ќе го „одврзе ли ќесето“ Општина Валандово? Пари чекаат повеќе лица и субјекти.

На шестата седница на Советот на Општина Валандово, која е закажана за во понеделник, ќе се…

ЈАВНИ НАБАВКИ: Три тендери за услуги и стоки во вредност од над милион денари

Општина Валандово и институциите во нејзина ингеренција, распишаа три тендери за јавни набавки на услуги и…

Се садат нискостеблести дрвја на ботаничките острови долж булеварот „Првомајска”

Продолжува хортикултурно уредување на градот. Денес почна уредувањето на делот од булеварот “Првомајска”.  

ФК „Победа” од Валандово со барање за спонзорства и донации од граѓаните

Фудбалскиот клуб „Победа” од Валандово, на својот Фејсбук профил, објавија барање за донации и спонзорства од…

Посета на Амбасадорката на Србија во Р.М. на Општина Валандово

Денес во официјална посета на општина Валандово пристигна Амбасадорката на Република Србија во Македонија, г-ѓа Душанка…

Наркодилерот од Неготино продавал и во Валандово

Деновиве, на подрачјето на Неготино, по добиени оперативни сознанија, полициски службеници од Одделот за крим полиција…

Ќе се ревиталириза трафостаницата „Валандово”

МЕПСО распиша тендер за изградба на четири нови 110 киловолтни далекуводи, инвестиција која ќе обезбеди над…