Детали за авторот

Вести

Донесена одлука за формирање на Општински солидарен фонд

На вчерашната шеста седница по ред на советот на Општина Валандово, на предлог на градоначалникот Перо Костадинов беше изгласано...

Прочитај повеќе
Вести

На предлог на советникот Димче Балески, Советот беше запознаен со планираните активности на иницијативата „Спас за Валандово“

Советникот Димче Балески го запозна Советот на Општина Валандово за планираните активности на иницијативата „Спас за Валандово“. Тој му...

Прочитај повеќе
Вести

Се „кршеа копјата“ по предлог-одлуката за изградба на повеќенаменско игралиште во Калково

На Дневен ред на шестата Седница на Советот на Општина Валандово беше и точката за Општинскиот удел во финансирање...

Прочитај повеќе
Вести

Фудбалскиот клуб „Победа“ од Валандово доби 200.000 денари од Општина Валандово

На шестата седница на Советот на Општина Валандово, беше изгласана Предлог-одлуката за доделување на средства на ФК „Победа“ од...

Прочитај повеќе
Uncategorized

Општина Валандово во акција

По интервенција на општинската механизација, фрекврентините улици низ градот се исчистени. Патот до селото Башибос е веќе исчистен, се...

Прочитај повеќе
Uncategorized

Валандово под снежна покривка

Утрово, Валандово се разбуди во зимско руво, со околу 25 сантиметри снежна покривка. “Комуналниот сервис со цела своја механизација...

Прочитај повеќе
Вести

Ќе го „одврзе ли ќесето“ Општина Валандово? Пари чекаат повеќе лица и субјекти.

На шестата седница на Советот на Општина Валандово, која е закажана за во понеделник, ќе се расправа за распределба...

Прочитај повеќе
Вести

ЈАВНИ НАБАВКИ: Три тендери за услуги и стоки во вредност од над милион денари

Општина Валандово и институциите во нејзина ингеренција, распишаа три тендери за јавни набавки на услуги и стоки во вредност...

Прочитај повеќе
Вести

Се садат нискостеблести дрвја на ботаничките острови долж булеварот „Првомајска”

Продолжува хортикултурно уредување на градот. Денес почна уредувањето на делот од булеварот “Првомајска”.  

Прочитај повеќе
Вести Спорт

ФК „Победа” од Валандово со барање за спонзорства и донации од граѓаните

Фудбалскиот клуб „Победа” од Валандово, на својот Фејсбук профил, објавија барање за донации и спонзорства од страна на бизнис...

Прочитај повеќе

Страна 48 of 50

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password