Детали за авторот

Вести

Ќе се плаќа акциза за домашно произведената ракија од казани

Според новиот Закон за акциза, земјоделците кои од овошје и грозје произведуваат жестоки алкохолни пијалоци, во текот на годината...

Прочитај повеќе
Вести Топ

Случај на отруени кучиња во Валандово

Отруени се неколку кучиња скитници во градските населби „Албанска маала“ и „Мечкин даб“ во Валандово. Жителите на овие улици...

Прочитај повеќе
Вести

ЈП „Комунален сервис“ – Валандово обезбеди вода за новите градски гробишта

Јавното Претпријатие “Комунален сервис” – Валандово обезбеди водоснабдување на парцелата за новите гробишта во градот. Водата е донесена по...

Прочитај повеќе
Вести Топ

Заврши асфалтирањето на градските сокаци во Валандово

Заврши асфалтирањето и бетонирањето на деветте градски улици и сокаци во Валандово, кои беа предвидени во „Годишната програма за...

Прочитај повеќе
Вести

Валандовско претпријатие меѓу 100-те домашни претпријатија кои добија државна помош

Сто домашни претпријатија добија државна помош од страна на Владата на Р.Македонија, кои таа им ги додели преку Агенцијата...

Прочитај повеќе
Вести

Општина Валандово апелира – земјоделците од Грчиште кои претрпеле штети од невремето да пријават во општината

Како резултат на зачестените алармирања од страна на жителите од населеното место Грчиште, кои претпреле штети од врнежите од...

Прочитај повеќе
Вести

Граѓаните можат да поднесуваат барања за приватизација во 34 одделенија на УИПР

Граѓаните можат да поднесуваат барања за приватизација на градежно земјиште во 34 одделенија на Управата за имотно-правни работи низ...

Прочитај повеќе
Вести

Работна конференција на Локалниот Совет за превенција во општина Валандово

На денешната работна конференција на Локалниот совет за превенција во општина Валандово, се разговараше за најчувствителните локални проблеми во...

Прочитај повеќе
Вести

Потпишан договорот за реализација на проектот „Поставување на урбана опрема на Кочулски водопад“

Градоначалникот на општина Валандово Перо Костадинов и директорката на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион Жулиета Ѓуркова, потпишаа...

Прочитај повеќе
Вести

Валандовската градинка ќе се реконструира во енергетски ефикасна – презентиран проектот 3ЕМ

Општина Валандово е еден од петте партнери на проектот „3ЕМ“ , кој беше презентиран на средбата меѓу претставниците на...

Прочитај повеќе

Страна 35 of 36

Login

Добредојдове! Логирајте се на вашата сметка

Запомни ме Заборавена лозинка?

Lost Password